de-stadstuin

De voordelen van biologisch eten

De voordelen van biologisch eten

Er zijn steeds meer mensen die biologisch gaan eten. Je komt ook steeds vaker biologisch eten tegen in de supermarkt. Nu het steeds slechter met de aarde en met de dieren op aarde lijkt te gaan vinden veel mensen dat ze hier verantwoordelijkheid voor moeten nemen en beter voor de aarde moeten gaan zorgen. Dit is niet de enige reden dat steeds meer mensen biologisch gaan eten, want het is ook nog eens gezonder dan eten dat niet biologisch is. Er zijn best wel veel mensen die het idee hebben dat biologisch eten wel beter is, maar dat het minder lekker is. Dit is echter niet zo. Biologisch eten kan namelijk heel erg lekker zijn en het smaakt niet anders dan eten dat niet biologisch is. Omdat veel mensen niet alle voordelen weten van biologisch eten,, heb ik een aantal voordelen op een rijtje gezet.

Beter voor de natuur

De eerste reden is natuurlijk dat het beter is voor de natuur. Eten dat niet biologisch is is vaak geproduceerd door boeren die gebruik maken van pesticiden en herbiciden. Dit zijn chemische stoffen die niet goed zijn voor de natuur. Deze stoffen komen vaak terecht in de oceaan. Dit is heel erg slecht voor de oceaan en alle vissen en dieren die daar in wonen. Naast dat het slecht is voor de oceaan is het ook slecht voor de dieren die in de omgeving van de boerderij wonen. De dieren Kunnen deze slechte stoffen namelijk binnen krijgen. Ook is biologisch eten beter voor dieren, omdat het de dieren die geslacht worden voor het biologische vlees eerst een mooi leven hebben gehad. Ze worden niet gefokt om zo snel mogelijk groot en dik te worden. Veel niet biologische bedrijven doen dit echter wel. Dat is niet diervriendelijk.

organic-salad-healthy-lifestyle-eating-healthy-cuisine-healthy-food-diet-vegan-greek-cuisine_t20_GgbB1E

Biologisch eten is gezonder

Iedereen heeft onderhand wel door dat biologisch eten gezonder is dan eten dat niet biologisch is, maar niet iedereen weet waarom. Er zijn meerdere redenen waarom het gezonder is. Een van deze redenen is dat je chemicali├źn en hormonen vermijd. Kippen krijgen vaak hormonen gevoed waardoor ze sneller groot worden en waardoor ze dik worden, hierdoor zijn ze sneller klaar voor de slacht. Als jij die kip dan eet dan kunnen er nog restjes zitten van die hormonen. Dit wil je natuurlijk niet. Bij biologische kippen is dit echter niet zo. Deze kippen mogen vrij rond lopen en hebben een leuk leven gehad voordat ze geslacht worden.

MEER TE WETEN KOMEN

moestuin

kweken

voordeel