de-stadstuin

De voordelen van een moestuin

De voordelen van een moestuin

Het hebben van een moestuintje heeft veel voordelen. Sterker nog het heeft bijna alleen maar voordelen. Een moestuintje is namelijk goed voor de natuur, omdat er geen chemische stoffen worden gebruikt om eten te maken. Ook Maak jij je eigen eten, waardoor je minder geld aan eten hoeft ui te geven. Dit heeft ook weer heel erg veel voordelen. Je stopt moeite in een moestuintje en dat proef je ook. Vaak smaakt zelf gemaakt eten waar je hard voor hebt gewerkt toch lekkerder dan dat je het in de supermarkt koopt. Het is dus niet alleen goed voor de natuur, maar het smaakt ook nog lekkerder. Ook is het gezond voor je om in een moestuin te werken, omdat je buiten bent en de lichamelijke inspanning goed voor je is. Het enige nadeel is dat je geld moet investeren in spullen, maar dat geld haal je er toch wel uit.

Hoe te beginnen met een moestuintje

Misschien denk je nu dat je ook een moestuintje wilt beginnen. Dit is natuurlijk heel erg begrijpelijk. Je moet alleen wel goede voorbereidingen treffen en wat geld investeren in het begin. Gelukkig haal je dit geld er uiteindelijk uit, omdat je minder eten bij de supermarkt hoeft te kopen. Als je een moestuintje hebt ben je dus eigenlijk aan het investeren. Misschien weet jij ook niet waar je moet beginnen als je een moestuintje hebt. Daarom ben ik hier om jou daarmee te helpen. Mijn eerste tip is dat je alleen moet kweken wat je zelf lekker en leuk vindt. Als je dit niet doet dan kan je sneller motivatie verliezen en dan is het gewoon simpelweg minder leuk. Het belangrijkste van een moestuintje is natuurlijk dat je het leuk vindt en plezier hebt als bezig bent. Anders hou je het ook niet lang vol.

markus-spiske-71uUjIt3cIs-unsplash

Begin niet te groot

Mijn volgende tip is dat je niet teveel hooi op je vork moet nemen. Het is beter om klein te beginnen dan te beginnen met een te groot moestuintje. Dit is vooral verstandig als dit je eerste moestuintje is, want je moet nog wennen aan de verantwoordelijkheden en aan hoeveel tijd het in beslag neemt. Als je te groot begint dan kan je snel je lol verliezen, omdat het dan frustrerend wordt, omdat het niet goed lukt. Ook is het handig om in te plannen hoe vaak en hoelang je iedere week aan je moestuintje gaat besteden. Hierdoor weet je zeker dat je ze niet verwaarloost.

MEER TE WETEN KOMEN

kweken

voordeel

biologisch