de-stadstuin

Zelf je groente kweken

Zelf je groente kweken

Tegenwoordig kom je steeds vaker een moestuintje tegen waar de mensen zelf hun groente kweken. Dit is natuurlijk leuk om te zien, maar is het niet wat voor jou, want het heeft veel voordelen. Je moet er natuurlijk wel wat van je tijd instoppen en wat geld erin investeren, maar dat is een kleine prijs die je betaalt als je kijkt naar alle voordelen van een eigen moestuin. Als je begint met een moestuintje dan moet je natuurlijk eerst de zaden en het gereedschap kopen hiervoor. Ook moet je een plekje in je tuin zoeken waar de plantjes goed kunnen groeien, zodat jij dadelijk je eigen groente kan kweken. Het kan best wel wat kosten, maar dit geld verdien je snel weer terug. Je kan namelijk je gekweekte groenten proberen te verkopen of je eet ze zelf op. Als je ze op eet dan hoef je minder boodschappen te doen.

Zelf gekweekte groente smaakt lekkerder

Naast dat het voordelig is voor je portemonnee smaakt het ook nog eens lekkerder. Als je ergens veel tijd in hebt gestopt en er trots op bent dan heb je daar meer plezier aan en dat geld ook voor je eigen groente kweken. Je proeft als het ware de moeite die je erin hebt gestopt. Daarnaast helpt het je ook om gezond te eten. Als moest kiezen om in de supermarkt groente te kopen voor je avond eten en dan nog thuis te gaan koken of je kan een frietje kopen bij de snackbar om de hoek dan ben je misschien toch eerder geneigd om dat frietje te halen. Als je een eigen moestuin hebt dan wil je er ook uit eten. Hierdoor ga je dus gezonder eten. Ook is het gezonder, omdat je weet dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen opzitten. Een moestuintje hebben gezonder dan er niet een hebben.

cdc-T9SwaYf6g40-unsplash

Je leert ervan

Naast dat het gezond is leer je ook goed voor jezelf te zorgen en met je handen te werken. Je leert dus eigenlijk op een leuke manier. Je leert hoe j voor planten moet zorgen en allemaal van dat soort dingen. Je zal af en toe ook wat fouten maken, maar dat maakt niet uit zolang je maar van je fouten leert. Je bent ook lekker buiten bezig in de zon. Dat is ook goed voor je. Ook ben je goed in beweging dat is ook weer gezond voor je.
Organisch

MEER TE WETEN KOMEN

moestuin

voordeel

biologisch