de-stadstuin

Waar je op moet letten bij pioenrozen kopen

Pioenrozen kopen is al een heel goed idee, laten we dat vooropstellen. Van alle hersenspinsels die je mogelijkerwijs had kunnen hebben, is dit toch wel een van de betere uitkomsten. Waarom? Het staat leuk, vrolijk en het zijn eigenlijk wel bloemen die altijd goed in de omgeving kunnen floreren. Toch kun je, ook met pioenrozen bestellen, wat moeilijkheden ondervinden. Je kunt bijvoorbeeld moeite hebben met waar je allemaal op moet letten, dat is hartstikke begrijpelijk. Wij weten hier echter van alles vanaf en willen je daarom best een handje helpen. Wij vertellen je vandaag uitgebreid over waar je op moet letten bij pioenrozen kopen; we loodsen je er stap voor stap doorheen zodat je zo meteen perfect op de hoogte bent van alles wat je moet weten.  

De soort pioenrozen kopen

Ja, je hebt besloten dat je pioenrozen kopen wilt. Je denkt ‘goh, nu ben ik een heel eind en ik druk gewoon op de bestelknop’. Allemaal leuk en aardig, maar ook binnen pioenrozen heb je nog vele soorten. Er zijn verschillende soorten pioenrozen waar je nog een keuze in moet maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken de kruidachtige, boom- en nog veel andere pioenen. De kruidachtige vorm van de pioenen zijn over het algemeen de meest voorkomende en hebben een lange steel met één enkele bloem. De pioenen van e boomsoort hebben een meer struikachtige groeiwijze en hebben bloemen met meerdere lagen. Dan zijn er ook nog een aantal kruisingen tussen de kruidachtige en boompioen en hebben bloemen die een combinatie zijn van beide. Dat is best wat informatie, maar over het algemeen geldt; gewoon lekker de pioenrozen kopen die het beste bij je wensen passen.

Seizoen en versheid

Net als bij iedere andere bloemensoort, is het belangrijk dat je let op het seizoen waar je ze in koopt en op de versheid van de bloemen. Pioenrozen zijn namelijk seizoensgebonden en zijn meestal verkrijgbaar van mei tot juni. Als je pioenrozen kopen wilt buiten dit seizoen, zijn ze mogelijk duurder en minder vers. Zorg er dus voor dat je pioenrozen koopt tijdens het seizoen voor de beste kwaliteit. Kies bovendien altijd pioenrozen die er vers uitzien en stevig aanvoelen; de bloemen moeten een heldere kleur hebben en de knoppen moeten stevig zijn. Vermijd pioenrozen die er verwelkt uitzien of tekenen van beschadiging vertonen, anders zul je er niet zolang plezier van hebben als je aanvankelijk misschien dacht. 

Kleur en styling

Dan misschien wel het allerbelangrijkste voor pioenrozen kopen; de kleur en de styling. Het is ontzettend belangrijk dat je hier op let, want de rozen zijn hoogstwaarschijnlijk bedoeld voor in je huis of in een kantoorruimte. Je zult de kleuren van de pioenrozen moeten matchen bij de rest van het interieur en je zult de juiste keuzes moeten maken omtrent styling. Op deze manier zul je het meeste genieten van de rozen die je hebt gekocht; dat is wel zo belangrijk. Pioenrozen kopen sluit je dus altijd af met een stylingtest. Kijk goed naar wat je wilt, welke pioenrozen hierbij passen en of dit wel aansluit bij je interieur. Heb je eenmaal iets gevonden? Bestellen maar! 

Advies op maat nodig? Bekijk dan de website van Tulpen.nl.