de-stadstuin

Tips bij zwembad kopen

Ben je op zoek naar een zwembad? Nu is het moment om voordelig een zwembad aan te schaffen. Voor je het weet is de winter weer voorbij en kun jij als eerste van je nieuwe aanwinst genieten. Bij zwembad kopen zijn er een aantal zaken om op te letten. Zo heb je allerlei verschillende soorten zwembaden en kun je kiezen uit verschillende groottes. Om het meest ideale zwembad te vinden voor jouw tuin hebben we dit artikel geschreven. We vertellen je alles de mogelijkheden die er zijn en hoe je de juiste plek vindt in je tuin om lekker te kunnen plonzen.

Type zwembad kopen

Bij zwembad kopen is de eerste keuze om te maken het type zwembad dat je wilt hebben. Niet alleen de grootte van het bad of het model, maar vooral soort waterbad. Er zijn opblaasbare modellen en modellen met een frame. Opblaasbare modellen zijn makkelijk op te zetten en weer af te breken. Ze zijn kleiner dan de baden met frame. Bij een frame wordt er nog onderscheid gemaakt tussen modellen met een houten ombouw en modellen zonder die ombouw. Uiteindelijk bepaal je zelf wat je het mooiste vindt en wat het beste bij je past.

Opblaasbaar model

Een opblaas zwembad kopen is een handige keuze als je een kleine tuin hebt en als je niet per se de hele zomer het bad wilt laten staan. Opblaasbare modellen zijn niet zo groot en passen in vrijwel elke tuin. Je kunt ze makkelijk opblazen met een voetpomp of een elektrische pomp. Dit model is makkelijk weer leeg te laten en op te bergen als het weer wat minder goed is. Het is een bad waar je kleine kinderen lekker in kunnen zwemmen en waar je zelf goed in kunt liggen. Voor echte slagen zwemmen is het bad minder geschikt. Je kunt verschillende maten kiezen.

Frame zwembad

Als je kiest voor een frame zwembad kopen dan zijn er verschillende modellen om uit te kiezen. Van rond tot vierkant of van rechthoekig tot ovaal. Een rechthoekig model neemt de minste ruimte in en kan makkelijk in een hoek geplaatst worden. Het is de meest efficiënte vorm om in te kunnen zwemmen. Een rond model neemt relatief veel ruimte in. De maat die je kiest hangt af van de grootte van de tuin. Wij raden je aan om ervoor te zorgen dat je nog genoeg tuin over hebt om andere dingen te doen. Een bad met een houten ombouw ziet er prachtig uit en beschermt het frame van het bad.

Plaatsing bad

Bij zwembad kopen raden we je aan om goed op de plek te letten waar je het zwembad plaatst. Het kan verleidelijk lijken om het bad onder een boom te zetten zodat je wat schaduw hebt als het warm is. Het nadeel daarvan is dat je dan ook al het vuil dat uit de boom valt in het water hebt. Daarnaast is het handig om het waterbad zo te plaatsen dat er nog voldoende ruimte is om er omheen te lopen.